SINERGIA


La manera analítica de conèixer ens permet abordar qüestions complexes desgranant-ne parts més simples, però això ens pot fer perdre la perspectiva: quan mirem una part no hem de perdre de vista el tot que li dóna sentit. Per sí sola, la part, no existeix.

I això, és clar, també ens passa quan volem comprendre el moviment humà. Per començar l'atribuïm només al camp diguem-ne físic, visible, quan en realitat té més dimensions: pensem en tot el que ha d'esdevenir internament, invisiblement, per a que un moviment succeeixi (a nivell, bioquímic, per exemple o neurològic).

Per a Moshé Feldenkrais l'ACCIÓ té 4 components: moviment, sentiment, sensació i pensament. Podem anomenar-les per separat, pensar en cada una d'elles individualment, però en l'ACCIÓ són indissolubles, succeeixen alhora.

Podem analitzar una d'elles, el moviment, i fer-ne encara més parts: plans de moviment, direccions, patrons, músculs, ossos, fàscies, lligaments, nervis, categories, funcions, principis... això ens enriqueix, molt!, sempre que no quedem només amb una petita part.

El treball de recompondre les parts i els nous aprenentatges, al servei d'un objectiu, a través d'una acció, és el que en diem INTEGRACIÓ FUNCIONAL. Per això les classes individuals del Mètode Feldenkrais reben aquest nom.

Quan, com ara, em trobo davant la tasca de projectar les classes pel proper trimestre, penso en què ens pot ser útil d'aprendre. Per això, ja fa dies, us vaig preguntar també als alumnes i altres persones interessades que rebeu els meus correus o esteu al grup de Telegram, per on van els vostres interessos.

Podríem dir que totes les classes tenen un únic tema, i és l'AUTOCONSCIÈNCIA A TRAVÉS DEL MOVIMENT. I au, ens quedem tan amples. A més, és veritat...

En algun lloc vaig llegir una cita de Josep Letamendi. Desconec la fiabilitat de la informació, però si non e vero, e ben trobato:

"EL COS ÉS UN SOL ÒRGAN

I LA VIDA UNA SOLA FUNCIÓ"

I cal no perdre-ho de vista... però alhora moure el nostre focus vers diferents aspectes aporta dinamisme al nostre aprenentatge. Altre cop la importància del moviment. No podem copsar el tot de cop. Cal fer d'exploradors i no perdre's en el bosc... o sí, perdre's i tornar amb alguna troballa, figura i fons, part i tot.

I tot això perquè vos ho explic? Doncs perquè per a  aquest trimestre que comença aviat (abril, maig, juny) he triat 3 focus on posarem atenció, però enlloc de dedicar un mes de forma intensiva a cada un d'ells, he decidit que proposaré classes que dialoguen amb un o més d'aquests focus, de forma variada, sistèmica, per afavorir la emergència de sinergies.



Vols saber quins seran aquests 3 focus? Doncs segueix-me a les xarxes i/o assegura't que reps els meus correus, perquè aquests dies abans de Pasqua faig un joc d'endevinalles i participar té premi!

Si no reps ja els meus correus, pots subscriure't aquí: subscripció

i també pots seguir-me a les xarxes: 

facebook @illafeldenkrais

instagram @lauraburgaya

Canal i grup de Telegram: Canal Illa Feldenkrais i Tribu Illa Feldenkrais


Laura Burgaya
627 467 552
C/ Velázquez, nº6, 1º-1ª; Palma (Mallorca)
illafeldenkrais@gmail.com


parlo català / hablo español / I speak english