Acompanyament professional al desenvolupament infantil

Sobre desenvolupament infantil:
Quan un/a bebè neix sà/na compta amb l'imprescindible per a sobreviure en un entorn amorós que en té cura. Des d'una confiada obertura, en un estat totalment perceptiu, ple de curiositat per descobrir el món, compta també amb la plasticitat del seu Sistema Nerviós preparat per aprendre el que li cal per esdevenir una persona madura i independent. En aquesta etapa pre-verbal, més que mai, el moviment és el mitjà a través del qual aprèn, s'expressa i es desenvolupa. 

És una etapa que encomana joia als que l'envolten, cuiden i estimen. I alhora pot ser també una etapa plena de dubtes, consells dispars, mites culturals i temors varis, en la que sovint intervenim més del necessari, molts cops de forma inconscient, en aquests temps nostres de presses.
En aquest sentit, recomano a professionals i familiars els rigorosos estudis publicats per Emmi Pikler, i el recull, oportú  i fàcil de llegir, que fa l'Assocació 0 a 3 Manacor,:
Infància i Prejudici 1 ; http://0a3manacor.wikidot.com/wiki:motricitat-durant-el-primer-any-de-vida


Per als practicants del mètode Feldenkrais tenir un bebè davant és tenir un mestre en l'art de l'aprenentatge motor i a les classes tractem de retrobar part de l'estat d'absorció en el sentit kinestèssic que els amara a ells, la seva innocència i espontaneïtat, curiositat i juguera, la connexió amb les pròpies necessitats i desitjos.


 Acompanyament professional:

Com a educadora somàtica també faig activitats per a criatures i per a adultes que acompanyen criatures (mares, pares, personal sanitari o educatiu, padrines, oncles, etc): per una banda ofereixo un taller-xerrada per a grups sobre desenvolupament sensoriomotor infantil i per l'altra, acompanyament, guia i consell a les famílies o educadors/es de criatures en aquesta etapa.  

La meva feina d'acompanyament a famílies i educadors/es comença per escoltar el que el/la bebè pot estar necessitant de nosaltres i el seu entorn per tal de continuar el propi desenvolupament amb facilitat. La majoria dels cops l'únic que es necessita és informació i confiança, però sovint també poden anar bé idees sobre quin espai, mobles, roba o altres elements l'ajuden i quins el destorben. Molts cops això que sembla tan poca cosa és just el que necessitava la criatura per destravar-se i continuar el seu procés.

En els casos d'alguna dificultat extraordinària (bé puntual, com un retard motor per haver estat immobilitzat per malaltia, per exemple, o bé deguda a condicions excepcionals i limitants com paràlisi cerebral o altres) també ofereixo classes individuals d'Integració Funcional; un tu a tu amable entre la criatura i jo, en el llenguatge universal del moviment per tal de despertar i involucrar el potencial del seu Sistema Nerviós de nou en el procés d'aprenentatge i creixement.


Les Integracions Funcionals serveixen també a criatures més grans amb dificultats en l'aprenentatge, la coordinació, parla, concentració, etc , així com els poden ajudar en l'aprenentatge d'algun art, esport o altre repte personal. 
Per a consultes o cites podeu trobar-me al 627 467 552 o escriure'm a: illafeldenkrais@gmail.com
Laura Burgaya
627 467 552
C/ Velázquez, nº6, 1º-1ª; Palma (Mallorca)
illafeldenkrais@gmail.com


parlo català / hablo español / I speak english